PCR test Arlanda

Covidtest på Arlanda för resa

Vi utför antigentest och PCR test med reseintyg. Bästa pris på flygplatsen. Reseintyg ingår alltid vid negativt provsvar.

Arlanda Airport

Läkarintyg Direkt Arlanda
Tornvägen 17A
190 60 Stockholm-Arlanda
Mittemot Sky City intill Comfort Hotel

Vardagar:
06:30 – 21:00

Lördag & Söndag:
05:00 – 18:00

Läkarintyg CovidbevisLäkarintyg EU

Arlandakliniken

Om oss

Välkommen till oss på Läkarintyg Direkt Arlanda! Hos oss gör du smidigt och säkert Antigen (snabbtest) och PCR-test inför din resa medan du väntar på ditt flyg.

Vi är inriktade på snabba provsvar till bästa pris och med bästa kundbemötande. Vår kundservice och klinik har öppet från 06.30 på morgonen till 21.00 på vardagar. Under helger stänger vi 18.00.

Vi öppnade vår mottagning här i februari 2021. Sedan dess har vi hjälpt tiotusentals resenärer med coronatest och reseintyg för att komma i väg mot sina resmål.

Boka tid här på sidan här eller kom på drop-in på Tornvägen 17A mittemot Sky City’s ingång vid Clarion Hotel.

Andra mottagningar?

Vi finns även på andra platser i Stockholm: Solna Centrum och Arenastaden. Vi finns också i Falun.

Undersök vilket test du behöver

Aktuell information om vilken typ av test som gäller för landet du reser till kan hittas i Utrikesdepartementets app, Resklar: App Store | Google Play
Eller på Sveriges Ambassads webbplats, Sweden Abroad.
Om du fortfarande känner dig osäker hänvisar vi till ditt flygbolag alternativt landets ambassad.

Provtagning

Provtagningen utförs genom ett nasopharynxprov där en odlingspinne (tops) förs in i en av näsgångarna under några sekunder. Under särskilda fall som vid testning på barn används svalget istället för näsan. Vid ett pcr-prov skickas testet till laboratorie för analys medan ett antigentest analyseras direkt på plats med hjälp av en testkassett. Styrkan med ett antigentest är att det snabbt ger svar medan PCR är mer träffsäkert, dock till längre analystid. Läkarintyg Direkt använder endast antigen-testkit som är godkända av EU.

Reseintyget

Så fort vi får ett negativt svar från din  provtagning skickas en länk till dig på SMS som hänvisar till det digitala intyget. När du har intyget framför dig kan du välja mellan fem olika språk, samt ladda ned en PDF för utskrift vid behov. Intyget gäller för inresa till de länder som tillåter, förutsatt att du har valt rätt test (antigen eller pcr) samt att provtagningen gjorts inom korrekt tidsram.

Vi använder företaget Certify Health för digital leverans av intyg.

EU:s Digitala Covidbevis


Läkarintyg Direkt är även anslutet till Ehälsomyndigheten och EU:s digitala covidbevis. Det innebär att du som medborgare i ett EU land har möjlighet att begära ett så kallat “Covid testbevis”, formellt förkortat som EU DCC. Du kan bocka i en ruta i samband med registreringen som sker innan provtagning för att få detta intyg. Vid negativt provsvar skickas då testbeviset till din digitala brevlåda (exempelvis Kivra). Vi rekommenderar att du som ska resa inom EU väljer detta alternativ.

Om coronatestet visar positivt?

Vi rekommenderar att du följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma och isolerar dig i minst 7 dygn, de sista två dygnen ska du känna dig bra och inte ha feber. Se länk till FOHM:s råd här

 

Inför besöket

  • Medtag passnummer och legitimation
  • Vi tar endast emot swish och kort som betalning
  • Om du har symptom, stanna hemma
  • Ta inte med vänner och familj in på kliniken i onödan

Läkarintyg

Covidtest med intyg för resa

Partners & Kunder

Kom igång

Boka tid för intyg idag!

Hos oss får du snabbt resultat och intyg till bästa pris!