Läkarintyg adoption

Adoption

För dig som ska adoptera barn och fått krav på läkarbedömning för att fastställa medicinsk lämplighet.

Priser i Stockholm

Pris

S:t Göransgatan 126, Stockholm - Läkarintyg Direkt

Läkarintyg inför adoption

  • Pris

  • 2 995 kr

Inför besöket

  • Medtag legitimation.
  • En lista på mediciner som tas regelbundet.
  • Annan relevant dokumentation av ärendet.
  • Vi tar endast emot swish och kort som betalning.
  • Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag.

Vad är läkarintyg adoption?

Socialtjänsten kan begära in ett intyg om sökandens hälsotillstånd. I sin utredning om medgivande för att ta emot ett utländskt barn för adoption ska socialtjänsten bl.a. göra en bedömning av sökandens fysiska och psykiska hälsotillstånd (6 kap. 12 § socialtjänstlagen). Ditt intyg/utlåtande är därför ett viktigt underlag för socialtjänstens utredare.

Vid förstagångsundersökning för adoption kräver den svenska familjerättsenheten – förutom själva läkarintyget – oftast även tuberkulos- och hiv-test, men även andra laboratorieprover kan förekomma.

Landet från vilket adoption ska ske har ibland ytterligare krav på prover som t.ex Hepatit A, B och C.

Vad ingår i läkarintyg för adoption?

Läkarbesök, remittering för provtagning (kostnad kan tillkomma) och intygsskrivning.

Psykisk stabilitet

Sökandens psykiska stabilitet och hälsa har särskild relevans för bedömningen av lämpligheten för adoptivföräldraskap. Adoptivbarn har under hela uppväxten extra stora behov av föräldrarnas känslomässiga tillgänglighet, lyhördhet och stöd.

De behöver psykiskt stabila föräldrar, med så stor egen trygghet att de har kapacitet att ta hand om ett barn som kanske är avvisande, ger svaga eller svårtolkade signaler eller väcker känslor av oro och osäkerhet.

Vid eventuell sjukdom, funktionsnedsättning eller psykiska svårigheter är prognosen särskilt betydelsefull som underlag för utredarens bedömning.

Uppgifter om hälsotillståndet är också viktiga för ansvariga i barnets ursprungsland när de väljer bland olika tänkbara adoptivföräldrar.

Vi tar emot klienter från hela Sverige och Storstockholm

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Liknande intyg

Samarbeten & Leverantörer

Kom igång

Boka tid för intyg idag!

Snabbt, tryggt och enkelt.