läkarintyg körkort adhd

Läkarintyg körkort diagnos

För personer med vissa diagnoser kräver transportstyrelsen ett läkarintyg vid ansökan om körkortstillstånd. Det gäller bl.a. ADHD, ADD, autism, asperger, diabetes, hjärt – och kärl sjukdomar, bipolaritet och EIPA. Vi hjälper dig och skickar intyget direkt efter besöket.
 

Priser

Pris

ADHD, ADD, AST, Diabetes

Onlinebesök eller på S:t Göransgatan 126, Stockholm

 • Pris

 • 1495 kr

Hjärt - och - kärlsjukdom

S:t Göransgatan 126, Stockholm

 • Pris

 • 2495kr

OCD, Bipolaritet, Schizofreni, Ångest, Depression

Onlinebesök och S:t Göransg.

 • Pris

 • 1995 kr

Angående extra intyg

Detta intyg gäller för A och B-behörigheter. Om ytterligare intyg för högre behörighet behövs tillkommer en kostnad á 500kr. Läkarintyg för högre behörighet kan enbart utfärdas efter fysisk undersökning på kliniken.

 • Pris

 • 500 kr

Varför ska du boka tid hos oss?

Psykiatrin har ofta långa väntetider, men hos oss kan du få hjälp snabbt. Boka genom att välja en tid i vårt bokningssystem.

Inför besöket

 • Medtag legitimation.
 • Lista på läkemedel, om du tar några regelbundet.
 • Vi tar endast emot swish och kort som betalning. Fakturabetalning erbjuds ej till privatpersoner.
 • Vid videobesök sker betalning via swish.
 • Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag.
 • Videomötet sker via vårt journalsystems videofunktion och man loggar in med BankID. Ingen särskild mjukvara eller registrering behöver förberedas. Länk till videobesöket kommer på SMS och mail under morgon/förmiddag på besöksdagen och likaså kommer ett separat mail med Swish betalningsinformation.

Ett läkarintyg för ansökan om körkortstillstånd

Ska du börja köra fordon, men har Diabetes, ADHD/ADD/Aspergers eller en hjärt- och kärlsjukdom är du varmt välkommen till oss på Läkarintyg Direkt!

 

ADHD, ADD, Autism och Diabetes

Enligt Transportstyrelsens föreskrifter måste den som har diagnosen Diabetes eller ADHD/ADD/Asperger få sitt läkarintyg utfärdat av en specialist. Vi kan hjälpa dig med detta i de allra flesta fall, med undantag för Diabetes typ 1. Då rekommenderar vi dig att konsultera din behandlande läkare.

Om du till exempel har ADHD, autism eller liknande diagnos är det i de flesta fall inga problem att få körkortstillstånd. Däremot behöver du lämna ett läkarintyg som visar aktuell status för din diagnos.

Läs hela vår artikel om läkarintyg för körkortstillstånd vid ADHD här

 

Hjärt- och kärlsjukdom

Om du har en hjärt-och kärlrelaterad sjukdom kan ett läkarintyg behövas för att få ta körkort alt. för att få behålla befintligt körkort. I dessa fall krävs det att specialistkompetent läkare med erfarenhet inom området utfärdar intyget. Undersökningen är omfattande och behöver ofta kompletteras med bl.a. EKG. Kostnad för kompletterande undersökning tillkommer i dessa fall.

Våra läkare är utbildade i trafikmedicin och har lång erfarenhet inom detta område. I läkarundersökningen för ADHD/ADD/Aspergers ingår genomgång av medicinsk historia och eventuella frågor kring missbruk av alkohol och narkotika. En grundläggande läkarundersökning ingår som standard i läkarbesöket för ADHD/ADD/Aspergers.

 

Psykiatrisk Diagnos

Läkarintyg utfärdat av specialist inom psykiatri för dig som har någon av diagnoserna EIPS /
Emotionell instabil personlighetsstörning, Bipolär sjukdom Typ 1 och 2, OCD, Depression eller
Ångest.

I de flesta fallen krävs att man varit utan skov och medicinfri i minst ett år. Vid pågående medicinering behöver den vara noga uppföljd och under kontroll.
 

Fler diagnoser som kan kräva läkarintyg

Sömn och vakenhetsstörningar
Om du exempelvis lider av sömnapné, narkolepsi eller behandlar snarkningar med CPAP kan du bli förelagt med att skicka in ett läkarintyg för detta. För detta intyg finns inga specificerade grundkrav i föreskrifterna, utan en individuell bedömning görs i varje enskilt fall. Kontakta oss för bokningsförfrågan: info@lakarintyg.se eller 08-710 99 90.

 
Syn
Det krävs att du har minst 0,5 i synskärpa när du ser med båda ögonen (binokulärt). Ska du ta körkort för lastbil eller buss måste du ha minst 0,8 i synskärpa i det bästa ögat och 0,1 i det sämre ögat. Du får använda glasögon eller kontaktlinser.

Vid vissa ögonsjukdomar eller andra förhållanden som kan påverka synen, till exempel dubbelseende, synfältsdefekter och nattblindhet, krävs intyg av en specialist i ögonsjukdomar. I de fall du behöver skicka in ett intyg finns det en blankett för syn som läkaren kan fylla i.

 
Epilepsi
Vid diagnosen epilepsi krävs oftast att du har varit anfallsfri det senaste året för körkort för moped klass I, motorcykel eller personbil. För körkort för lastbil eller buss får du inte ha haft något anfall under de senaste tio åren. Under den tiden får du inte heller ha haft någon behandling med läkemedel mot epilepsi.

I särskilda fall kan du som inte uppfyller kraven på tio års anfallsfrihet utan epilepsiläkemedel beviljas undantag, vilket gäller under förutsättning att ingen läkemedelsbehandling mot epilepsi förekommer.

 

Medicinska krav

Det är bara den som uppfyller de medicinska kraven – som är nödvändiga med hänsyn till trafiksäkerheten – som kan få körkortstillstånd. Det ställs högre krav för körkort med behörighet för tung lastbil och buss.

När du ansökt om körkortstillstånd gör Transportstyrelsen en bedömning om du uppfyller de medicinska kraven för att ha körkort. Ifall du har någon sjukdom eller om det finns någon annan orsak som gör att Transportstyrelsen behöver göra en medicinsk utredning, kan Transportstyrelsen kräva att du skickar in ett särskilt läkarintyg för det. I sådan fall meddelar Transportstyrelsen vilken typ av intyg du ska skicka in och när du senast behöver skicka in det.

 

Onlinebesök för läkarintyg körkortstillstånd ADHD, ADD, asperger och diabetes

Om du inte bor i Stockholm eller hellre vill träffa en läkare genom videochatt så går det nu bra. Vi kan dock endast erbjuda detta alternativ för diagnoserna ADHD, ADD, Asperger och Diabetes eftersom de inte kräver fysisk en undersökning.

Liknande intyg

Samarbeten & Leverantörer

Kom igång

Boka tid för intyg idag!

Snabbt, tryggt och enkelt.