Läkarintyg C Körkort

Läkarintyg körkort lastbil med prisgaranti

Ska du börja köra Lastbil eller är det dags att förlänga din behörighet? Då är du välkommen till oss på Läkarintyg Direkt. Vi skickar ditt intyg digitalt till Transportstyrelsen smidigt och enkelt.

 

Priser i Stockholm

Pris

S:t Göransgatan 126, Stockholm - Läkarintyg Direkt

Läkarundersökning - Läkarintyg för högre behörighet C1, C1E, C och CE

  Syntest ingår.
  Intyget gäller även buss och taxi

 • Pris

 • 895 kr

Lägsta prisgaranti

Om du någon av våra konkurrenter erbjuder tjänsten till ett lägre pris så matchar vi deras erbjudande.

 • Pris

 • 0 kr

Inför besöket

 • Obs! Om du har en diagnos som ADHD, diabetes eller hjärt- och kärlsjukdom krävs ett intyg från specialistläkare
 • Medtag legitimation.
 • Medtag glasögon eller linser (om du använder det).
 • Lista på läkemedel, om du tar några regelbundet.
 • Vi tar endast emot swish och kort som betalning.
 • Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag.

Läkarintyg avseende högre körkortsbehörigheter

 • C1 = medeltung lastbil
 • C1E = medeltung lastbil med släp
 • C = tung lastbil
 • CE = tung lastbil med släp

Om läkarintyg för lastbilskörkort

Ska du börja köra lastbil eller är det dags att förlänga din behörighet? Då är du välkommen till oss på Läkarintyg Direkt.

Vid framförande av tyngre fordon så har du ett stort ansvar för medtrafikanter och passagerare, varav ett läkarintyg som påvisar god hälsa är nödvändigt. I undersökningen ingår hälsoundersökning, syntest, genomgång av medicinsk historik samt frågor kring eventuellt missbruk av alkohol eller narkotika.

Du behöver inte ha med dig intygsblanketten från Transportstyrelsen då vi sköter allt digitalt på vår mottagning. Om du önskar en fysisk kopia av intyget så skriver vi ut det till dig på plats.

Läkarintyg körkort, högre behörighet

Innan du påbörjar din förarutbildning så måste du ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. För att din ansökan om körkortstillstånd ska kunna prövas så behöver du komplettera med ett läkarintyg. Smidigaste sättet att ansöka är via Transportstyrelsens e-tjänst.

Förlängning av högre behörighet

Var femte år så måste du ansöka om förnyat tillstånd för din C-behörighet. När det väl är dags att förlänga så skickar Transportstyrelsen ut information till din folkbokföringsadress.

Din ansökan om förlängning måste vara Transportstyrelsen till handa innan din behörighetstid har löpt ut. Om du hunnit fylla 45år tills dess att behörigheten löper ut så ansöker du genom att skicka in ett läkarintyg.

Vilket körkort krävs för lastbil?

C – Tung lastbil

Körkortsbehörigheten C ger rätt att köra lastbilar utan övre viktbegränsning. Du får också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg utan övre viktbegränsning. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

När måste man ha C-kort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*). Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

När du vill ta C-körkort – körkortet för tung lastbil

Vill du kunna köra tyngre lastbilar behöver du ta ett lastbilskörkort – ett C-körkort. Det finns då två olika kategorier att välja på, C1 för medeltung lastbil och C för tung lastbil. Du som vill bli yrkesförare kan behöva ett C-körkort tillsammans med ett yrkesförarbevis.

Vi tar emot klienter från hela Sverige och Storstockholm

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Lär dig mer om läkarintyg körkort för högre behörighet i vår artikel här

 

Liknande intyg

Samarbeten & Leverantörer

Kom igång

Boka tid för intyg idag!

Snabbt, tryggt och enkelt.