Läkarintyg för sjöfolk

Läkarintyg Sjöfart

Vi är anslutna till sjöläkarwebben och skriver intyget enligt STCW Manila. Vi skickar ditt intyg digitalt till Transportstyrelsen smidigt och enkelt. Obs! medtag resultat från hörseltest.

 

Priser i Stockholm

Pris

S:t Göransgatan 126, Stockholm - Läkarintyg Direkt

Läkarundersökning och intyg för sjöfolk.

 • Pris

 • 995 kr

Inför besöket

 • Medtag legitimation.
 • Medtag glasögon eller linser (om du använder det).
 • Ta med ditt resultat från utfört hörseltest från t.ex. Audika.
 • Lista över mediciner du tar regelbundet.
 • Vi tar endast emot swish och kort som betalning.
 • Observera att det kan tillkomma kostnader om det krävs kompletterande undersökningar som röntgen, provtagning eller dylikt. Maila oss om du har några frågor eller vill ha ett kostnadsförslag.

Denna tjänstbarhetsbedömning gör läkaren mot bakgrund av

 • Hälsodeklaration.
 • Allmän undersökning.
 • Syn- och hörselkontroll.
 • De medicinska kraven varierar beroende på vilket fartområde och vilken befattning du ska tjänstgöra i.

Vad är läkarintyg för sjöfolk?

Enligt internationella regelverk måste alla som arbetar till sjöss ha ett speciellt läkarintyg. När du som är sjöman mönstrar på måste du alltid ha med dig ditt giltiga läkarintyg.

När krävs det ett läkarintyg för sjöfolk?

Vid vissa utbildningar är det ett inträdeskrav att sjömannen ska kunna uppvisa ett godkänt läkarintyg för sjöfolk.

Vid ansökan om behörighet för fartygsbefäl och maskinbefäl via Transportstyrelsen ska du kunna uppvisa att de föreskrivna syn- och hörselkraven är uppfyllda. Detta gäller även vid ansökan om specialbehörighet som radiooperatör i GMDSS.

Vid sjötjänstgöring ska alla besättningsmedlemmar på båtar/fartyg, som sysselsätts i yrkesmässig trafik, från 6 meters längd och uppåt inneha ett giltigt läkarintyg för sjöfolk

Hur utfärdas ett läkarintyg?

Läkaren genomför en läkarundersökning för att klargöra att du inte har någon sjukdom eller något annat kroppsligt hinder som skulle kunna innebära en fara för dig själv eller för andra ombord.

Efter läkarbesöket

Efter undersökningen ska du få med dig ett läkarintyg för sjöfolk som är på 3 sidor uppdelade i 8 avsnitt A-H med följande information:

A – Sjömannens uppgifter

B – Synundersökning

C – Hörselundersökning

D – Hälsobedömning

E – Övriga upplysningar

F – Läkarens uppgifter

G – Underskrifter

H – Allmän information

Läkarintyget ska i original medföras ombord vid tjänstgöring. Läkarintyget ska vara signerat av den läkare som utfärdat det.

Alla läkarintyg utfärdas i Transportstyrelsens system som heter Sjöläkarwebben där en kopia på läkarintyget skickas per automatik till Transportstyrelsen. Intyget behöver inte skickas till Transportstyrelsen på annat sätt. Efter att intyg korrekt registrerats i sjömansregistret skickas en mejlbekräftelse till mottagaren av läkarintyget.

Sjömansläkare

Svenska läkarintyg enligt STCW Manila kan enbart skrivas ut av de läkare som är anslutna till Transportstyrelsens Sjöläkarwebb.

Vi kan stolt berätta att vi är anslutna till Transportstyrelsens Sjöläkarwebb.

Vi tar emot klienter från hela Sverige och Storstockholm

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Liknande intyg

Samarbeten & Leverantörer

Kom igång

Boka tid för intyg idag!

Snabbt, tryggt och enkelt.